Verzendkosten voor levende have bedraagt standaard €12,95

Zie hiervoor: Bestellen en verzenden van vissen

Leijsenhoek 51

4901 ER Oosterhout

+31 6 291 313 95

Ook bereikbaar via WhatsApp

Kom naar onze winkel

Klik voor onze openingstijden

Azijnaaltjes kweken en oogsten

HOE AZIJNAALTJES KWEKEN, OOGSTEN EN BEWAREN?

Azijnaaltjes zijn uitstekend voer voor jonge vissen. Deze aaltjes leven in een zuur milieu, in gewoon leidingwater blijven ze wel in leven maar planten zich niet voort.

De azijnaaltjes zullen zich verzamelen aan de oppervlakte waardoor de azijnaaltjes makkelijk gegeten worden door jonge vissen, doordat azijnaaltjes in zoet water blijven leven zullen ze het water veel minder vervuilen als bijvoorbeeld artemia nauplien.

KWEKEN EN BEWAREN:

Neem een tranparante, kleurloze fles met een wijde hals en een inhoud van ongeveer 1 liter.Zorg dat de fles goed schoon is. Gebruik natuurazijn als medium, 50% verdund met water om de zuurgraag te verlagen, Doe 200ml water en 200ml natuurazijn in de fles. Voeg hieraan een entportie azijnaaltjes van 500ml toe. Om de azijnaaltjes van voeding te voorzien volstaat een klein stukje appel.

Sluit de fles af met een ventilerende deksel (nylon panty o.i.d. En zet deze vast met een elastiekje, dit voorkomt fruitvliegen in je cultuur.

OOGSTEN:

De meest gebruikte manier is door de azijnaaltjes door een koffiefilter te laten lopen, hierbij gaan veel aaltjes verloren. Een betere manier is om een hoge fles te nemen met een smalle hals, doe hier de azijnaatjes in tot halverwege de hals, in de hals een propje met filterwatten, vul de fles bovenop de filterwatten voorzichtig met vers water, de azijnaaltjes zullen zich gaan verzamelen in het verse water. Zodra de azijnaaltjes (na een aantal uren) zich verzameld hebben op de watten kunnen de azijnaaltjes door middel van een spuit opgezorgen worden om vervolgens te voeren aan de jonge vissen.

De azijnaaltjes zijn via onderstaande link gewoon online te bestellen:

azijnaaltjes