Easy life assortiment

Easy carbo 500ml

12,50
 
Easy carbo 500ml

EasyCarbo

Vloeibare CO2, onmisbaar voor goede plantengroei

 

EasyCarbo is een zeer krachtige en effectieve koolstof­voeding voor aquariumplanten. Bovendien wordt ­algengroei actief tegengegaan en voorkomen.

EasyCarbo

Vloeibare CO2, onmisbaar voor goede plantengroei

 

EasyCarbo EasyCarbo is een zeer krachtige en effectieve koolstof­voeding voor aquariumplanten. Bovendien wordt ­algengroei actief tegengegaan en voorkomen.

 

Koolstof (in de vorm van in het water opgeloste CO2) is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor een optimale plantengroei. Bij gebrek aan koolstof kan een plant niet optimaal assimileren en groeien. Als gevolg van dit gebrek komt de plantengroei tot stilstand en concurreren planten niet meer met algen om de voedingsstoffen. Als dit tekort aan koolstof te lang aanhoudt, dan gaan de planten suikers en andere voedingsstoffen lekken die aantrekkelijk zijn voor algen. Gevolg: bealgde en slecht uitziende bladeren. EasyCarbo brengt dan de oplossing. Na circa 2 weken gebruik van EasyCarbo gaan planten duidelijk beter groeien en er beter uitzien. Dit geldt met name voor moerasachtige planten (Cryptocoryne sp. / Echinodorus sp. enz.). Algen krijgen het heel moeilijk door de verbeterde concurrentie en verdwijnen in de meeste gevallen.

 

Het gebruik van ProFito plantenvoeding en EasyCarbo koolstofvoeding is de juiste combinatie

 

Planten hebben meer nodig dan alleen koolstof. Ook sporenelementen zijn onmisbaar. Omdat die nooit precies gemeten kunnen worden en we dus ook niet weten welke sporenelementen wel of niet aanwezig zijn in het water, is ProFito de ideale oplossing om het water op de meest complete manier te verrijken met sporenelementen.

 

GEBRUIK
Dagelijks 1 ml per 50 liter dagelijks tot maximaal 2 ml per 50 liter dagelijks

 

TIPS VOOR GEBRUIK
Bij twijfel : Indien u twijfelt over de plantenbezetting, start de eerste 2 weken met een halve minimale dosering per dag om de planten te laten wennen. De dosering wordt dan : 1 ml per 100 liter per dag.
 

Gevoeligheid planten

Sommige plantensoorten zoals Vallisneria of waterpest, kunnen gevoelig reageren op EasyCarbo. Zeker als het water wat zacht is. Pas dan de dosering aan (1/2 dosering) en doseer om de andere dag.

Gebruik van EasyCarbo bij CO2-gasbemesting

EasyCarbo kan zonder problemen gebruikt met of zonder CO2-bemesting. Sterker nog : planten zullen nog beter groeien bij gebruik van EasyCarbo en CO2 tegelijkertijd. Met name moerasachtige planten zoals Cryptocoryne sp. of Echinodorus sp.zullen duidelijk beter gaan groeien.

 
 

Profito 500ml

12,50
 
Profito 500ml

ProFito

Professionele plantenvoeding

 

Easy-Life ProFito is een extra complete, universele plantenvoeding geschikt voor alle waterplanten in aquaria. De samenstelling van ProFito zorgt er voor, dat er een sterke, gezonde, weelderige plantengroei ontstaat en onderhouden wordt. Door de optimale verhouding van de ingrediënten, komen planten niets tekort en kunnen ze ongehinderd krachtig en weelderig groeien.

ProFito

Professionele plantenvoeding

 

Easy-Life ProFito is een extra complete, universele plantenvoeding geschikt voor alle waterplanten in aquaria. De samenstelling van ProFito zorgt er voor, dat er een sterke, gezonde, weelderige plantengroei ontstaat en onderhouden wordt. Door de optimale verhouding van de ingrediënten, komen planten niets tekort en kunnen ze ongehinderd krachtig en weelderig groeien.

 

 

 

 

 

Productvoordelen

 • een sterk geconcentreerde, extra complete universele plantenvoeding
 • alle voedingsstoffen in één product, zoals o.a. ijzer, kalium en mangaan
 • zorgt voor een krachtige, gezonde en weelderige plantengroei
 • bevordert de aanmaak van cytokininen en stimuleert daarmee de celdeling
 • bredere bladeren en een intensieve kleuring
 • verbetert en consolideert het biologisch evenwicht in het aquarium
 • bevat geen nitraat en fosfaat
 • zeer economisch in gebruik

 

ProFito bevordert de celdeling

 

De hoge concentraties van met name ijzer, kalium en magnesium in ProFito, voorzien in de behoefte van planten om deze voedingsstoffen in grote mate op te nemen. Deze plantenvoeding bevat vele zgn. micronutriënten (o.a. mangaan, boor, kobalt, lithium, molybdeen, koper, tin, nikkel, fluor, jood, aluminium, zink, seleen en vanadium). Deze stoffen en een aantal extra toegevoegde zeldzame mineralen, geven de planten precies wat nodig is om probleemloos te groeien. De planten worden sterk gestimuleerd om cytokininen (plantenhormoon) aan te maken, waardoor de celdeling verder bevorderd wordt. Bladeren groeien veel breder en de kleuring wordt bijzonder intensief. Door het optimale aanbod van voedingsstoffen van ProFito groeien waterplanten snel en krachtig. Als gevolg daarvan worden ongewenste stoffen in het aquariumwater, zoals bepaalde stikstof- en fosfaatverbindingen, vlugger door de planten opgenomen. Nitraat, fosfaat en ammonium worden dus door planten sneller uit het aquariumwater verwijderd. Het water wordt door ProFito prima ontlast. Er ontstaat een beter biologisch evenwicht in het aquarium.

 

ProFito bevat geen nitraat of fosfaat, dat het aquariumwater extra belast. De voedingsstoffen in ProFito worden meervoudig gestabiliseerd door diverse chelatoren. Anti-oxidanten en conserveermiddelen gaan het verval van ProFito tegen, waardoor een langere houdbaarheid gegarandeerd is. Koel en donker bewaren verlengd overigens de houdbaarheid.

 

GEBRUIK
Wekelijks 10 ml per 100 liter water  

 

TIPS VOOR GEBRUIK
De dosering is erg economisch : 10 ml per 100 liter aquariumwater op wekelijkse basis.

Men kan ook dagelijks 1/7 deel van de dosering toevoegen.

 

De kleur van het produkt kan variëren van heldergroen tot donkerbruin. Welke kleur het ook aanneemt, het blijft een heldere oplossing. De kleur van het produkt is overigens irrelevant voor de efficiëntie van bemesting.

 

Gebruik de eerste paar weken ongeveer 1/3 van de dosering. Dit kan dan later aangepast worden om de meest optimale groeisnelheid te verkrijgen (wekelijks per 100 liter 10 ml +/- 40%).

 

De beste dosis kan men vaststellen door de waarneming van de jongste bladeren aan de plant. Als ze erg lichtgroen of geel zijn, dan dient de dosis verhoogt te worden. Mochten er algen in de bak voorkomen en/of geen groeiverbetering van de planten meer optreden, dan kan men de dosis reduceren. De introductie van (meerdere) snelgroeiende planten kan overigens prima helpen bij het tegengaan van algen.

Bewaren bij kamertemperatuur.

 
 

Easy life vloeibaar filtermedium 500ml

12,50
 
Easy life vloeibaar filtermedium 500ml

De ultieme en bekroonde waterbehandeling zonder chemicaliën

Easy-Life Vloeibaar Filtermedium is het meest veelzijdige waterbehandelingsproduct op de markt. Het kan gebruikt worden om water kristalhelder te maken. Het wordt toegepast als waterbereider, onderhouds­product, stimulator (o.a. van plantengroei) en profylaxe (voorkoming van infecties). Verder is het een effectieve oplosser voor een breed scala aan problemen in zoet- en zeewater. Het is bovendien 100% natuurlijk en zeer veilig in gebruik.

Toepassing in zoetwater aquaria

Easy-Life vloeibaar filtermedium kan worden gebruikt als onderhoudsmiddel, waterconditioner, stimulator, prophylaxe, bemester en als algehele probleemoplosser. Een enorm voordeel is dat Easy-Life 100% natuurlijk is en geen chemicaliën bevat.

Vissen kleuren en eten beter:

Easy-Life brengt vissen in een optimale conditie. Daardoor neemt de eetlust van vissen toe en worden ze actiever. Hun kleuren worden bovendien een stuk krachtiger. Eetproblemen zijn vaak een gevolg van darmstoornissen die op hun beurt weer vaak door stress veroorzaakt worden. Easy-Life lost deze problemen eenvoudig op en voorkomt ze ook. Stress verdwijnt razendsnel door Easy-Life waardoor darmproblemen tot het verleden horen.

vfm maanvis

Gevoelige vissen makkelijker houdbaar:

Gevoelige vissen zoals bijvoorbeeld Discus, Apistogramma of Gourami's, kunnen al snel gehinderd worden door zelfs hele kleine sporen chemicaliën in het water. Easy-Life verwijdert deze contaminanten en verbetert en stabiliseert de waterkwaliteit. Het resultaat is dan vaak verbluffend : vissen komen weer veel beter op kleur, eten beter en kweken ook gemakkelijker. Het 100% natuurlijke produkt lost allerlei problemen op en voorkomt die ook. Zodoende is het houden (gevoelige) vissen nu een stuk eenvoudiger geworden.

Stress ; hoofdoorzaak visziekten:

Zelfs de kleinste spoortjes contaminanten in het water (zoals bijv. zware metalen, ammonium, PCB's) kunnen stress veroorzaken bij vissen. Stress is ongetwijfeld de hoofdoorzaak van visziekten. Stress verlaagt de weerstand en bevordert op deze manier allerlei ziekten. Easy-Life vertoont diverse werkingen om de stress sterk te reduceren. Het produkt heeft een enorme capaciteit om water te zuiveren, waarbij de contaminanten die de stress veroorzaakten eenvoudig verwijderd worden. Verder heeft Easy-Life een ontdivnende werking op alle levende wezens in het water. Het gevolg is dat Easy-Life een goede oplossing biedt voor alle stress-gerelateerde problemen. Bedenk maar eens de enorme stress die ontstaat bij vissen bij transport, quarantaine, medicijngebruik, verwondingen, een snel waterkwaliteitsverval, enzovoort. Vissterfte is dan niet ongebruikelijk. Met Easy-Life wordt dus een hoop dierenleed en sterfte voorkomen.

Waterkwaliteit : van levensbelang :

Easy-Life verwijdert toxische verontreinigingen zodat het water helder en zuiver wordt. De uitstekende waterkwaliteit is nodig om visziekten te vermijden en om alle levende wezens in het aquarium probleemloos te laten floreren. Het is bijvoorbeeld geen toeval dat jonge vissen veel sneller groeien met Easy-Life (zie Kweek). Een ander nuttig effect is dat Easy-Life continu kleine hoeveelheden zuurstof aan het water toevoegt, hetgeen een belangrijke rol speelt bij het hoog houden van de waterkwaliteit. Wat schone, frisse lucht betekent voor mensen, dat betekent zuiver water voor vissen. Easy-Life zorgt ervoor dat het levensmedium voor vissen van uitstekende, stabiele kwaliteit is.

vfm plantengroei

Plantengroei en bodemmateriaal :

Easy-Life bemest planten. Het voegt essentiële mineralen en sporenelementen toe aan het water. Verder werkt Easy-Life op een zodanige manier dat meer voedingsstoffen die reeds in het aquariumwater aanwezig waren, beschikbaar komen voor de planten. Een aanvullende reden waarom planten beter groeien door Easy-Life, is vanwege de grote toename in biologische activiteit in het water. De wortels van de planten doen daar hun voordeel mee. Tegelijkertijd profiteert het bodemmateriaal (zand of kiezel) ook van deze micro-organismen. Het bodemmateriaal zal dan niet verder vervuilen en rotten. In tegendeel, het zal zich gaan herstellen. Zodoende is veel minder bemesting meer nodig.

 
 

Catappa-x 500ml

12,50
 
Catappa-x 500ml

Catappa-X

Vloeibare Catappa bladeren

 

Catappa bladeren worden aan het aquariumwater toegevoegd vanwege de heilzame werking op vissen en garnalen. Catappa-X is de effectieve vloeibare variant hierop.

 

Catappa-X

Vloeibare Catappa bladeren

 

Catappa bladeren worden aan het aquariumwater toegevoegd vanwege de heilzame werking op vissen en garnalen. Catappa-X is de effectieve vloeibare variant hierop.

 

Als de bladeren van de Catappa-boom aan het water worden toegevoegd geven ze heilzame stoffen af. Nadeel is echter dat ze na enige tijd vergaan, waardoor organische verbindingen vrij komen. Dat levert een aantal vervelende bijwerkingen op: ze kleuren het water bruin en de vrijkomende organische stoffen vervuilen en belasten het water.

 

Catappa-X is het antwoord op al deze problemen. Het verkleurt het water niet en brengt geen extra vervuiling in het water. Het verlaagt het kiemgetal zodat de kans op ziekten sterk wordt gereduceerd. Catappa-X laat vissen en garnalen veel beter floreren en intensiever kleuren.

 

Productvoordelen

 • Intensievere kleuring van vissen en garnalen
 • Versterkt de algemene gezondheid van de levende have
 • Voorkomt ziekten
 • Kleurt het water niet bruin
 • Geen extra organische vervuiling
 
 

Alg exit 500ml

12,50
 
Alg exit 500ml

AlgExit

Schoon water zonder algen

 

Algen ontstaan doordat er geen goede balans in het aquarium is. Dat wordt o.a. veroorzaakt door overmatig voeren van vissen, te veel vissen in het aquarium, overmatige belichting of bemesting. Je krijgt het ook gratis mee bij de aanschaf van vissen of planten.

 

AlgExit

Schoon water zonder algen

 

Algen ontstaan doordat er geen goede balans in het aquarium is. Dat wordt o.a. veroorzaakt door overmatig voeren van vissen, te veel vissen in het aquarium, overmatige belichting of bemesting. Je krijgt het ook gratis mee bij de aanschaf van vissen of planten.

 

AlgExit is een veilig en effectief middel om veruit de meeste soorten algen in het zoetwateraquarium te bestrijden. Algen zoals baard-, penseel- en draadalgen, worden resoluut bestreden. AlgExit is eenvoudig en economisch in gebruik en ongevaarlijk voor vissen, garnalen, slakken of planten. De algengroei wordt eerst tot stilstand gebracht. Daarna verdwijnen de algen. Bovendien worden de nog ­aanwezige algensporen verwijderd.

 

GEBRUIK

Kuur

Gedurende 4 weken, 10 ml per 100 liter per week doseren.
Verlenging van de kuur is geen probleem indien nog algen
achterblijven of sporen ontkiemen.
 
 

Bue exit 500ml

12,50
 
Bue exit 500ml

Blue Exit

Schoon water zonder blauwalgen(Cyanobacteriën)

 

Blue Exit is de nieuwe manier om blauwalgen (ofwel Cyanobacteriën) te verwijderen zonder gebruik te maken van antibiotica of verbindingen die koper bevatten.

Blue Exit

Schoon water zonder blauwalgen(Cyanobacteriën)

 

Blue Exit is de nieuwe manier om blauwalgen (ofwel Cyanobacteriën) te verwijderen zonder gebruik te maken van antibiotica of verbindingen die koper bevatten.

 

Cyanobacteriën (ofwel blauw-, slijm- of smeeralgen) ontstaan vaak door besmetting, een bacteriehuishouding die uit balans is, een ernstig vervuilde bodem (verrotting) of een te laag nitraat gehalte. Blue Exit bestrijdt Cyanobacteriën resoluut. Blue Exit is eenvoudig en veilig in gebruik en is onschadelijk voor vissen, garnalen, slakken of planten. Als de infestatie groot is, kan een aantal dagen door­gedoseerd worden, zelfs met dubbele doseringen.

 

GEBRUIK

Kuur

Verwijder adsorptiematerialen (zoals aktief kool).

 

Schudden voor gebruik.

 

Dosering: dagelijks 10 ml per 80 liter gedurende 5 opeenvolgende dagen.

 

De Cyano verdwijnt binnen 10 dagen na de laatste dosering.
Vanaf de eerste dosering tot 14 dagen daarna, geen waterverversing
doorvoeren of adsorptiemiddelen gebruiken.

 

Ter preventie: wekelijks 10 ml per 80 liter.
 
 

5 in 1 teststrips

14,95
 
5 in 1 teststrips

5in1 Test Strips

Meten is weten

 

Om een optimaal resultaat in uw aquarium te bereiken is het regelmatig testen van de water­kwaliteit van groot belang. De Easy-Life 5in1 Test Strips zijn snel en erg nauwkeurig.

5in1 Test Strips

Meten is weten

 

teststripsOm een optimaal resultaat in uw aquarium te bereiken is het regelmatig testen van de water­kwaliteit van groot belang. De Easy-Life 5in1 Test Strips zijn snel en erg nauwkeurig.

 

De Easy-Life 5in1 Test Strips laten binnen 60 seconden de resultaten zien van vijf belangrijke waterparameters.

 

De volgende vijf belangrijke waterwaarden worden gemeten:

 • Zuurgraad pH
 • Carbonaathardheid KH
 • Totale Hardheid GH
 • Nitrietgehalte NO2
 • Nitraatgehalte NO3

 

Verpakkingseenheden

50 strips per verpakking.